Op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding?

Hospice Zutphen heeft plaats voor nieuwe zorgvrijwilligers

Hospice Zutphen is een klein en huiselijk hospice dat ruimte biedt aan mensen in de laatste fase van hun leven. Het biedt hen een ‘bijna-zoals-thuis’ situatie waarin liefdevolle zorg en ondersteuning geboden wordt die bij hen past en recht doet aan hun wensen. Voor familie en mantelzorgers blijft er alle ruimte om daar zelf een aandeel in te houden en het geeft hen de mogelijkheid om in alle rust aandacht voor elkaar te hebben. Het hospice is er voor terminaal zieke mensen, ongeacht hun levensovertuiging, maatschappelijke achtergrond of financiële draagkracht.

Wat doet een zorgvrijwilliger?

Zorgvrijwilligers nemen de dagelijkse zorg voor de gasten op zich. Daarbij moet je denken aan persoonlijke zorg, zoals hulp bij het wassen, aankleden en toiletgang. Maar ook een praatje maken, voorlezen, een spelletje doen of waken bij stervende gasten behoren tot de werkzaamheden. Daarnaast is het team zorgvrijwilligers verantwoordelijk voor het eten en drinken van de gasten, ontvang je het bezoek van de gasten en houd je het huis netjes (voor de schoonmaak zijn vaste medewerkers in dienst). Ook voor de naasten van onze gasten is veel aandacht en tijd en zo nodig bied je hen een luisterend oor.

Wij zoeken betrokken mensen die:

zich dienstbaar en respectvol op kunnen stellen
bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken
een goede balans hebben tussen afstand en nabijheid
twee dagdelen per week beschikbaar zijn, waaronder een enkele keer ook een nacht (slaapdienst).

Een achtergrond in de gezondheidszorg is niet nodig.

Wij bieden:

ongelofelijk mooi vrijwilligerswerk
een team van fijne collega’s
de kans om nieuwe dingen te leren door middel van een gedegen basistraining
begeleiding door coördinator en verpleegkundige
inspirerende themabijeenkomsten
intervisie

een jaarlijkse Verwendag voor vrijwilligers.


Informatiebijeenkomst

Er is regelmatig een informatiebijeenkomst voor mensen die overwegen als zorgvrijwilliger aan de slag te gaan. Tijdens de bijeenkomst wordt een film getoond over het Hospice Zutphen, een zorgvrijwilliger vertelt over het werken in het hospice en een van de coördinatoren geeft achtergrondinformatie. Uiteraard is er ruimte voor vragen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de coördinatoren, Maryke Hulshof of Peter Buskermolen via 0575-566333. Ook voor vragen en meer informatie kun je contact met hen opnemen.