Praktische zaken

Dagindeling
U geeft zelf het tempo van de dag aan en dat wordt door de vrijwilligers en verpleegkundigen als het enigszins kan gevolgd. Wanneer u bijvoorbeeld liever eerst ontbijt voordat u verzorgd wordt, kan dat altijd. Of, als u net lekker slaapt kunnen praktische zaken gewoon even wachten.

Bezoek
Het hospice kent geen bezoektijden: net als thuis kunt u de hele dag bezoek ontvangen. Op uw verzoek  kan het bezoek natuurlijk wel beperkt worden. Uw naasten kunnen ook ’s nachts bij u blijven. Voor uw partner beschikken wij over een koppelbed.

De kamer
Het hospice heeft vijf ruime kamers. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Alle kamers zijn volledig en smaakvol ingericht maar veel gasten nemen wat persoonlijke dingen van huis mee, zoals foto’s, kunst of klein meubilair, om de kamer letterlijk wat meer het ‘thuisgevoel’ te geven. Wilt u heel graag uw huisdier bij u houden dan is daarover overleg mogelijk met de coördinatoren.

Maaltijden
In het hospice worden de maaltijden met veel zorg door de vrijwilligers bereid. Zij houden zoveel mogelijk rekening met uw wensen, niet alleen wat betreft het eten zelf maar ook met het moment waarop u graag wilt eten.Voor uw naasten bestaat de mogelijkheid om in de gastenkeuken zelf een maaltijd te bereiden. Iedere gast heeft een eigen ruimte in de voorraadkast en in de gastenkoelkast.

De was
Vrijwilligers doen de was. Het wasgoed van iedere gast wordt apart gewassen en gestreken.

Blijven slapen
Uw familieleden/naasten kunnen blijven slapen op de logeerkamer. Daar staan twee bedden en de logeerkamer heeft een eigen badkamer. Als de situatie erom vraagt kan een familielid/naaste ook op de slaapbank in uw kamer overnachten. Beide opties in overleg met de coördinator en tegen een geringe vergoeding.

Tuin en patio
Het hospice beschikt over een patio en een tuin voor gezamenlijk gebruik. Op de patio kijkt u, zittend in uw (rol)stoel of liggend in uw bed, uit over het water. Het is er heerlijk beschut waardoor  het er al gauw plezierig toeven is.

De keuken
De keuken is het hart van het hospice met de grote keukentafel als centrum. Hier kunt u, wanneer u dit wenst, (samen) iets eten of drinken. Er is altijd wel een vrijwilliger in de buurt voor een praatje als u dat wilt.

De huiskamer
Het hospice heeft een ruime huiskamer met lekkere stoelen en banken, tafels om aan te zitten, een TV, een piano en een boekenkast gevuld met boeken die u kunt lenen. Er is ook een speelhoek voor de kleintjes. Mocht u even iets rustiger willen zitten dan is er nog een andere kleinere zithoek met speelplek aan de andere kant van het hospice.

De stiltekamer
Het hospice heeft een mooie stiltekamer waar u, uw naasten en iedereen die in het hospice werkt zich kan terugtrekken wanneer daar behoefte aan is.