Praktische zaken

Dagindeling
We vinden het fijn als u bij ons uw eigen ritme en tempo kunt blijven volgen. Vrijwilligers en verpleegkundigen gaan, als het enigszins kan, uit van uw wensen. Wanneer u bijvoorbeeld liever eerst ontbijt voordat u verzorgd wordt, kan dat. Of als u net lekker slaapt kunnen praktische zaken gewoon even wachten.

Bezoek
Het hospice kent geen bezoektijden; uw familie en andere dierbaren zijn de hele dag welkom. Op uw verzoek kan het bezoek natuurlijk wel beperkt worden. Uw naasten kunnen ook ’s nachts bij u blijven. Voor uw partner beschikken wij over een koppelbed.

Blijven slapen
Uw familieleden/naasten kunnen blijven slapen op de logeerkamer. Daar staan twee bedden en de logeerkamer heeft een eigen badkamer. Als de situatie erom vraagt kan een familielid/naaste ook op de slaapbank in uw kamer overnachten. Beide opties in overleg met de coördinator en tegen een geringe vergoeding.

De kamer
Er zijn vijf ruime kamers met elk een eigen badkamer met douche en toilet. Alle kamers zijn volledig en smaakvol ingericht maar, om u wat meer ‘thuisgevoel’ te geven, kunt u persoonlijke dingen van huis meenemen zoals foto’s, kunst of klein meubilair. Wilt u heel graag uw huisdier bij u houden dan is daarover overleg mogelijk met de coördinatoren.

Maaltijden
Onze vrijwilligers bereiden alle maaltijden met veel zorg. Zij houden zoveel mogelijk rekening met uw wensen, niet alleen wat betreft het eten zelf maar ook met het moment waarop u graag wilt eten. Voor uw naasten bestaat de mogelijkheid om in de gastenkeuken zelf een maaltijd te bereiden. Iedere gast heeft een eigen ruimte in de voorraadkast en in de gastenkoelkast.

De was

U heeft geen omkijken naar de was; die wordt door vrijwilligers gedaan. Het wasgoed van iedere gast wordt apart gewassen en gestreken.

Tuin en patio
Vanuit elke kamer kunt u naar buiten. Er is een patio en een tuin voor gezamenlijk gebruik. Op de patio kijkt u, zittend in uw (rol)stoel of liggend in uw bed, uit over het water. Het is er heerlijk beschut waardoor het er al gauw plezierig toeven is.

De keuken

De keuken is het hart van het hospice, met de grote keukentafel als centrum. Hier kunt u, wanneer u dit wenst, (samen) iets eten of drinken. Er is altijd wel een vrijwilliger in de buurt voor een praatje als u dat wilt.

De huiskamer

We beschikken over een ruime huiskamer met lekkere stoelen en banken, tafels om aan te zitten, een TV, een piano en een goed gevulde boekenkast. Er is ook een speelhoek voor de kleintjes. Mocht u even iets rustiger willen zitten dan is er nog een kleinere zithoek.

De stiltekamer
Er is een mooie stiltekamer waar u, uw naasten en iedereen die in het hospice werkt, zich kan terugtrekken wanneer daar behoefte aan is.