Informatiebijeenkomst Hospice Zutphen

Altijd al eens binnen willen kijken in een hospice? Benieuwd hoe het daar toe gaat? Of vindt u het misschien een beetje eng?

Hospice Zutphen is een ‘Bijna zoals thuis huis’ voor mensen die in de laatste fase van hun leven verkeren. Onze vrijwilligers bieden warme zorg aan onze gasten en hun familie. Dit geeft alle ruimte om op een persoonlijke en waardige manier afscheid van het leven te nemen. De vrijwilligers worden daarbij ondersteund door een deskundig team van verpleegkundigen waardoor 24 uur per dag de juiste hulp geboden kan worden bij alle ongemakken die zich voor kunnen doen.

Veel mensen denken dat ons werk zwaar is, omdat we werken in de nabijheid van de dood. Maar juist het leven en alles wat daarin van wezenlijk belang is staat bij ons centraal. Zo beleven we met elkaar mooie momenten. Dat dit ook door onze gasten en hun familie zo ervaren wordt horen we terug in de nagesprekken: ‘Moeder voelde zich gelijk thuis’, ‘Het gaf ons rust om te weten dat we haar rustig even achter konden laten met zoveel lieve mensen om haar heen’, ‘Niet alleen voor mijn man, ook voor mij was er een luisterend oor’, ‘ik was jarenlang mantelzorger voor mijn man, in het hospice kon ik weer echtgenote zijn’.

Op 7 oktober 2023 om 14.00 uur organiseren we weer een informatiebijeenkomst in het hospice.
U kunt zich hiervoor aanmelden via de mail: info@hospice-zutphen.nl of via  tel. 0575 566 333