Open middag hospice

Open middag Hospice Zutphen

Op zoek naar prachtig vrijwilligerswerk?

Op vrijdag 12 mei om 14.00 uur organiseert Hospice Zutphen een voorlichtingsbijeenkomst over het werk van vrijwilligers in het hospice. Wie belangstelling heeft om te komen werken als zorgvrijwilliger, boodschappenvrijwilliger of tuinvrijwilliger is van harte welkom. Er wordt een film vertoont over het werk van de vrijwilliger. Een ervaren zorgvrijwilliger en een coördinator vertellen over het veelzijdige werk in het hospice.  Je ontvangt uitgebreide informatie over wat het werk inhoudt en wat van de vrijwilliger wordt gevraagd. De bijeenkomst eindigt met, indien mogelijk, een rondleiding door het huis.

Bijna zoals thuis

Hospice Zutphen is een gastvrij Bijna-zoals-thuis-huis dat ruimte biedt aan vijf gasten. De medewerkers richten zich op kwaliteit van leven en bieden mensen in hun laatste levensfase zorg die bij hen past en recht doet aan hun wensen. Familie en vrienden kunnen op ieder tijdstip op bezoek komen en indien gewenst langdurig bij hun naaste verblijven. Mensen van elke levensovertuiging zijn welkom. De zorg voor de gasten wordt verleend door zorgvrijwilligers, een verpleegkundige, de eigen huisarts en coördinatoren.

Zorgvrijwilligers

De functie van de zorgvrijwilligers, de grootste groep vrijwilligers in het hospice, is veel omvattend. Twee keer per week komt de zorgvrijwilliger vier uur werken. Tot de taak van de vrijwilliger behoort de persoonlijke verzorging van de gasten , het verzorgen van de maaltijden naar de wens van de gasten en licht huishoudelijk werk.

De vrijwilliger is met aandacht aanwezig bij de gasten en hun naasten en biedt de ondersteuning die nodig is: een luisterend oor, een gesprek of stille aanwezigheid.

Training en begeleiding

Om het werk van, met name zorgvrijwilliger goed te kunnen verrichten, wordt   een training aangeboden. Naast de training wordt de aspirant-vrijwilliger in de praktijk begeleid in het uitvoeren van hun taken. De eerstvolgende training voor nieuwe zorgvrijwilligers begint na de zomer. Vanaf de start werkt de zorgvrijwilliger ook 1 à 2 dagdelen per week mee in het hospice.

Uiteraard worden deze aspirant medwwerkers goed ingewerkt en begeleid.

Gezien de verwachte belangstelling is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dit kan per mail bij  peterbuskermolen@hospice-zutphen.nl  of schriftelijk: Hospice Zutphen, Thorbeckesingel 2, 7204 KS Zutphen.