Symposium 2022

 

5 oktober 2022
Theater Hanzehof Zutphen van 16.00 – 18.00 uur (inloop 15.30 uur).

Fijn dat u interesse toont in ons jubileumcongres.

We zijn er heel trots op om ons 25-jarig jubileum te mogen aankondigen op 5 oktober a.s. We menen een heel feestelijk en tegelijk interessant programma te hebben samengesteld. Terugkijkend op deze 25 jaar zijn sommige essentiële zaken niet veranderd en andere weer wel. De zorgvrijwilligers dragen de zorg voor ons hospice nog steeds in belangrijke mate, zoals oprichtster en theologe Anneke Dorhout Mees heeft bedoeld. Het werkt nog steeds heel goed, we horen dit telkens terug van onze gasten en families.

Wat veranderd is, is dat we in 1997 in Brummen startten en in het jaar 2007 verhuisden naar Zutphen waar we konden uitbreiden van 3 naar 5 gastenkamers. Wat ook gebleven is, is met hart en ziel aandachtig zijn voor onze gasten en hun naasten en dat hopen we nog lang te mogen blijven doen!

Programma jubileumcongres 5 oktober 2022
Het programma is kort maar krachtig. Vanaf 16 uur starten we en tonen u om te beginnen onze nieuwste Hospice film, recentelijk gemaakt en waarvan u de primeur heeft.

Het zal daarna gaan over manieren van rouw en rituelen bezien vanuit verschillende culturen. Te denken valt aan het christendom, de antroposofie, het jodendom, de islam en het humanisme. Angelique Krüger zal sprekers vanuit deze culturen en religieuze achtergronden met elkaar in gesprek laten gaan. Daarna zal Theatergroep Draad interessante verhalen naar boven halen over ervaringen in de afgelopen 25 jaar, verteld door mensen uit de zaal. Deze verhalen worden tot leven gebracht middels spel en theater. U zult aangeraakt worden door een sfeer zoals we deze in ons hospice dagelijks kunnen beleven.

Om 18.00 uur sluiten we af met een hapje en drankje.

Entree is gratis maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.
Gebruik hiervoor de QR code.

Aanmelden voor het symposium kan via onderstaand formulier.

[caldera_form id=”CF62b01dd455db3″]

Lukt het aanmelden via het formulier niet? Stuur dan een mail met uw gegevens en het aantal deelnemers naar info@hospice-zutphen.nl.