Hospice Zutphen

Thorbeckesingel 2
7204 KS  Zutphen
0575 566 333
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hospice Zutphen op Facebook

 

Vrijwilligersbeleid

Het beleid is erop gericht om vrijwilligers binnen het hospice tot hun recht te laten komen en daarmee niet alleen een optimaal resultaat voor de gast maar ook persoonlijke voldoening voor de vrijwilliger te bewerkstelligen

Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend maar naast de aangegane verplichtingen zijn er ook rechten zoals reiskostenvergoeding, WA-ongevallenverzekering, training en voorlichting en aandacht van coördinatoren.

 

Beloning

Hospice Zutphen is een vrijwilligersorganisatie met meer dan negentig vrijwilligers, twee parttime coördinatoren voor de dagelijkse leiding en een team verpleegkundigen, dat door thuiszorgorganisatie Groot Gelre bij het hospice is gedetacheerd.

De wetenschap bij te dragen aan een beschaafde samenleving, waarin mensen waardig kunnen sterven, geeft voldoening en is een beloning voor allen die zich voor het hospice inzetten.

Voor alle vrijwilligers blijft het daarbij. Of het om de zorgvrijwilligers gaat of om de vrijwilligers van het secretariaat en de financiële administratie, om de tuin- en klusjesmannen, om de systeembeheerder, om de boodschappendames, om de redactie van de Nieuwsbrief of om de bestuursleden van Hospice Zutphen of van de Vrienden.

Alleen de coördinatoren en de verpleegkundigen van de thuiszorgorganisatie ontvangen bezoldiging voor hun inzet. De coördinatoren hebben een betaalde deeltijdbaan in dienst van het hospice, tezamen ca 1,5 fte (zie verder financieel jaarverslag). Hun arbeidsvoorwaarden volgen de zorg-cao.

De verpleegkundigen die deel uitmaken van het zorgteam, zijn in dienst van de thuiszorgorganisatie. In het financiële jaarverslag van het hospice komen zij daarom niet voor.